luni, 21 aprilie 2008

Subconstientul. Acela ce este putin cunoscut si explorat


Ce este subconstientul? Unii il considera o "kestie", altii o componenta in care se depoziteaza tot ceea ce am trait pana acum, unii (adica putini) il considera sediul creativitatii, puterii, inspiratiei (kiar divine).

Daca ne uitam pe dexonline.ro sau in Dex-u de-acasa nu prea ne ofera o definitie completa si plina de sens. Dar sa vedem ce spun acei putini despre rolul subconstientului in ceea ce ne intereseaza, adica SUCCESUL:

Subconstientul este centrul de coordonare a functiilor biologice, energetice, creative, psihice, etc. fara actiunea activa a constientului. In schimb subconstientul este coordonat de constient si influentat de acesta (in bine sau rau).

In subconstient sunt depozitate si prelucrate toate impresiile provenite de la cele 5 simturi: vaz, auz, miros, pipait si gust.

Constientul sau mintea obiectiva (ratiunea) filtreaza impresiile dinafara, dupa bunul plac deoarece subconstientul nu poate sa discearna daca o informatie ii este utila sau nu. Ia totul asa cum ii este dat de constient.

De aceea se zice ca constientul sau ratiunea este "gardianul" subconstientului.

Organul asociat subconstientului este Plexul Solar. El controleaza toate functiile de baza ale organismului (bataile inimii, respiratia, metabolismul), dar este si un distribuitor de energie in organism.

Dar dincolo de rolul biologic al subconstientului, are si un rol important in succesul personal.

In primul rand este teatrul celor mai importante fenomene mentale. Ne inspira, avertizeaza, ne directioneaza gandurile, gusturile, rezolva probleme greu de rezolvat de ratiune, etc

Subconstientul este dorinta instinctiva, rezultatul ratiunilor facute de noi in trecut!!!

Asta ma sensibilizeaza pe mine cel mai mult. Si de aici putem trage o preconcluzie, anume ca daca noi de acum inainte gandim ce e mai bun pentru noi, in viitor vom avea parte de el prin intermediul puterii creatoare a subconstientului.

Niciun comentariu: