miercuri, 23 aprilie 2008

Cum sa gandesti pozitiv si sa opresti gandirea negativa?

Primul lucru: PRACTICA, EXERSARE!!! Plictisitor, nu? Fara practica nimic in viata nu poti obtine. Dar daca spun: Primul pas e sa practici ceva ce cunosti (sau esti in curs sa-l cunosti), itzi place si vrei sa-l obtzii, suna mai bine? Eu cred ca da. Ce-i mai greu a trecut. uhh!

Unul dintre uneltele cele mai eficiente sunt Afirmatiile Pozitive. Ce fac de fapt practicarea lor?
Reprogrameaza mintea cu afirmatii si ganduri pozitive. La ce sunt bune? Raspunsul e la ce e buna o schimbare in bine din viata?

Sa vedem putin care este mecanismul. Luam un exemplu oarecare spre analiza: Afirmatia: "Eu pot sa fiu ceea ce vreau sa fiu"

In momentul cand o spui prima data cu voce tare se creeaza doua reactii, in functie de gandul predominant asociat cu aceasta afirmatie.

1. Daca mintea obiectiva (sau rationala) o accepta ca adevarata o trimite subconstientului care ulterior o prelucreza (numai el stie cum o face). Ideea e ca genereaza o senzatie placuta in organism denumita ca emotie.

Iar cu cat se repeta mai mult, se amplifica aceasta emotie. Care este rezultatul? Pai numai pozitiv deoarece orice afirmatie spusa la persoana I ("Eu.."), in care se crede (adica mintea obiectiva o accepta ca adevarata) si care genereaza emotii, sentimente placute (pozitive, bune, etc) determina subconstientul (care prin natura sa este creativ) sa il manifeste in viata reala (sau de dinafara).

Altfel spus: Sa gaseasca legaturi intre ceea ce omul simte si crede si obiectele, situatiile, evenimentele din viata lui.

2. In schimb daca mintea obiectiva nu o accepta ca adevarata (cel mai probabil din cauza lipsei de incredere in sine) creeaza o reactie a subconstientului (sau emotionala) cu caracter negativ. Pentru ca e foarte adevarat ca lipsa de incredere creeaza un sentiment neplacut.

Secretul, pe scurt, pentru a schimba gandirea negativa in pozitiva e: luam de exemplu lispa se incredere.

In momentul in care spui: Eu sunt ceea ce vreau sa fiu! Indiferent de reactie, trebuie gasite resurse interioare (asta numai prin repetare) pentru a vizualiza si simti ca poti sa fii ceea ce vrei sa fii! Dupa ce acest sentiment devine obisnuinta (automatism), adica fara a fi nevoie de a spune afirmatia corespondenta, se poate diversifica, adica pe scurt: Ce anume vreau sa fiu? sau Cum Vreau sa fiu? in fiecare aspect al vietii.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Eu prefer cursurile de creativitate.M-am inscris recent la cursurile de creativitate organizate de cei de la Confidence Learning Center..unde va fi prezent si unul din cei mai mari traineri veniti in Romania,Istvan Csibi .Vi le recomand .

Anonim spunea...

e bun articolul .