vineri, 2 mai 2008

Cum Legea Atractiei ne modeleaza viata

Legea Atractiei este subiectul cel mai discutat in Lume la ora actuala. Nu face greseala sa gandesti despre aceasta Lege ca despre un "trend" sau moda. Ea de fapt sta la baza tuturor filosofiilor, religiilor si stiintelor de pe planeta. Fundamentul observatiilor tuturor oamenilor intelepti este ca suntem produsul gandurilor noastre, iar cu gandurile noastre ne modelam experientele si viata.

Daca intampini probleme in intelegerea Legii Atractiei, nu o studia, mai degraba studiaza-ti propriile ganduri, emotii, activitatile, experientele si cum acestea se leaga intre ele.

Daca reflectezi un pic asupra acestui fapt si te intorci in trecut, observi faptul ca toate gandurile, amintirile, credintele, experientele acumulate si considerate ca adevarate au modelat deciziile care au determinat totalitatea experientelor numite "viata".

De exemplu, daca te uiti in trecutul vietii tale de profesor, observi ca a inceput cu propriile ganduri, aspiratii si dorinta de a deveni profesor sau poate credinta altora care te-au inpirat sa devii profesor: loc de munca sigur; verile liber; profesorii sunt destepti; profesorii sunt oameni buni; ... Tot ce ai creat in viata ta de profesor a fost facut datorita seriilor de ganduri pe care le-ai nutrit, sau pe care le-ai lasat sa "creasca" in ceea ce numesti tu acum viata sau cariera de profesor.

Daca ai avut un gand sa devii profesor - poate cineva tzi l-a sugestionat in facultate - tu imediat ai spus "Nu,... nu vreau sa devin profesor! Vreau sa fiu un artist." si probabil nu ai urmat toate examenele care sa te califice pentru a deveni profesor, in schimb ai urmat examenele care sa te ajute sa devii un artist. Dar probabil nu ai avut succes prea mare ca artist si te-ai descurajat , in schimb te-ai bazat pe predarea artei, bazat pe un gand inconstient acumulat in trecut care-ti aducea aminte ca "sa fii profesor e un loc de munca sigur". Oricum, fie ca ai avut succes ca profesor sau ca artist te-ai ghidat dupa propriile ganduri.

Gandhi a afirmat ca "Omul deseori devine ceea ce crede despre sine ca este". Este foarte usor de observat, dar greu de inteles si controlat. Aceasta invatatura, impreuna cu cea a inteleptilor Hinduisti "devine sansa pe care o cauti", sunt invataturi care ajuta controlarea Legii Atractiei, care pe scurt spune ca "asemanatorul atrage asemanatorul". Devenim "la fel" ca obiectul dorintei, gandindu-ne la el in asa fel incat simtim emotii pozitive sau "vibratii".

Aceste invataturi sunt o invitatie sa ne gandim asupra puterii gandurilor noastre, ceea ce am creat cu gandurile noastre, si exact cine controleaza si ghideaza aceste ganduri - unde ne duc aceste ganduri. Ne urmam propriile ganduri sau credinta si asteptarile culturale?

Prin observatie si experienta ai vazut ce ar putea fi posibil. Prin credinta si curaj ai vazut ce este posibil pentru tine. Daca te gandesti la dorintele tale intr-o anumita maniera, vei fi inspirat sa actionezi in realizarea lor intr-o anumita maniera, mai exact "in raport cu credintele tale" se zice ca "lucrurile ti se intampla".

Daca nu obtii succesul din prima incercare considera ca ai acumulat experienta, iar persistenta va da roade. Unul din greselile pe care multi oameni le fac e ca uita faptul ca gandurile lor au creat lucruri toata viata lor.

De aceea e posibil ca la inceput sa ai de-aface cu multe "fructe" ale gandurilor, cuvintelor si actiunilor pentru ceva timp. Dar nu te opri sa creezi tot mai multe lucruri pozitive, lasand la o parte gandurile negative, "vechi".

Multi se simt prost cand realizeaza in final cum functioneaza aceasta Lege si ce au facut gandurile negative in viata lor.

Daca dai atentie gandurilor si vietii tale, curand realizezi legatura dintre ele si asta duce la modelarea vietii, la "sculptarea" ei dupa cum gandesti.